Valikko

Nukkekoti – Sadun ja Seikkailun talo

  • Kyllä kelpaa toivottaa tervetulleeksi, kun remontit on tehty!

Hiekanpääntie 21
76100 Pieksämäki
Puh. 044 799 55 47
nukkekoti@pieksamaki.fi
www.pieksamaennukkekoti.fi
www.facebook.com/SadunJaSeikkailunTalo
Pieksämäen Nukkekoti instagramissa

Merirosvokapteeni Joonas Auringon Huvila on saanut remontissaan uuden lämmitysjärjestelmän ja maalia pintaan – toukokuussa on aika avata ovet vierailijoille ja seikkailijoille. Tapahtumat tuottaa Pieksämäen kaupunki, joka on koonnut monitaiteellisen työryhmän luomaan kaikkia aisteja kutkuttelevan kokonaisuuden.

Talon virallisia avajaisia vietetään kaksipäiväisesti 10.-11. toukokuuta. Toukokuussa talo avautuu ryhmille kevätretkien muodossa ja ovet ovat avoinna kaikille 3. kesäkuuta alkaen. Alueelle ja taloon on tuttuun tapaan vapaa pääsy. Esityksiin ja toimintapajoihin peritään 3-5 euron pääsymaksu. Toiminnat eivät kuitenkaan lopu kesän päätyttyä, vaan talo tulee elämään ympäri vuoden.

Talon alakerrasta löytyy 4H-yrittäjien ylläpitämä Kahvila Kultakutri sekä teatterisali. Yläkerrassa voi leikkiä vapaasti leluilla ja roolivaatteilla. Joonas Auringon ja Merirosvoprinsessa Persiljan hyttien lisäksi avataan uusi hytti Laivakissa Korianterille. Myös Täti Eulalia on saanut oman käsityöhuoneensa.

Työpajoista löytyy varmasti kaikille mielenkiintoista: mm. liikuntaa, kädentaitoja, kuvataidetta, nukketeatteria sekä musiikkia. Musiikkipajoissa soitetaan ja lauletaan Joonas Auringolle sekä hänen Ystävilleen tehtyjä lauluja. Tekstien ja sävelte takana ovat rautaiset ammattilaiset Liisa Kallio ja Soili Perkiö. Lauluja voi myös kuunnella viime vuonna julkaistussa Joonas Auringon Joulukalenterissa Pieksämäen kaupungin YouTube-kanavalla.

Toivotamme kaikki viettämään mukavia hetkiä kauniissa Hiekanpään rantamaisemassa hauskassa seurassa!