Valikko

Ohjelmapalvelut

 • Ilmatar Instituutin NeoNoo ulkoilmateatteri on luotu muinaiskulttuurien ja esitystaiteiden kansainväliseksi kohtauspaikaksi.
 • Akkain Jahti ry
  Puh. 0500 648 246 / Tiina Paananen
  akkainjahti@gmail.com
  www.akkainjahti.net
  Akkain Jahti on vain naisille tarkoitettu vuosittain marraskuussa järjestettävä hirvenmetsästystapahtuma Jäppilässä. Jahti- ja koulutuspäiville kokoontuu yleensä kymmeniä naisia. Myös muita jahtitapahtumia tarjolla.
 • Eränavigator T:mi Suomen Tuotekehitys I. Vauhkonen
  Lamminmäentie 376
  76780 Lamminmäki
  Puh. 044 503 1544 / Ilkka Vauhkonen
  ile.vauhkonen@luukku.com
  Puh. 0400 481 791 / Reijo Linden
  reijo.linden@mbnet.fi
  Järjestämme turvallisen ja näyttävän ilotulitusnäytöksen, jos yrityksenne avajaiset, vuosipäivät, pikkujoulut, urheilukilpailut tai muu tapahtuma tarvitsee finaalin, mistä se muistetaan vuosien päästä. Ilotulitus suunnitellaan tapahtumapaikan ja juhlan teeman mukaan asiakkaan toiveita noudattaen. Hankimme tarvittavat luvat ja hoidamme näytöksen avaimet käteen -periaatteella. Luvan järjestely kannattaa varata aikaa reilu viikko.
 • Haapakosken Ruukki
  Haapakoskentie 506
  77520 Haapakoski
  Ruukkikierroksille aikavaraukset:
  0400 282 906/ Jari Väänänen
  https://www.facebook.com/haapakoskenruukki/
  Pieksämäen ja Suonenjoen rajalla, Haapakosken kylässä, sijaiseva vuonna 1842 perustettu Haapakosken järvimalmiruukki on historiallisesti, rakennushistoriallisesti ja ympäristöltään arvokas ja valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö.  Ruukki on mielenkiintoinen esimerkki Suomen teollistumisen alkuajoilta. Ruukin erikoisuutena on, että  laitokset sisältävät harvinaisen paljon esineitä ja laitteita tuotannon ajoilta. Ajan kerroksellisuus on hyvin nähtävissä, tunnelma on kuin työt olisivat päättyneet eilen ja aika olisi pysähtynyt.
  Ruukki on nykyisin yksityisomistuksessa ja siihen pääsee tutustumaan ryhmille järjestettävillä opastetuilla kierroksilla. Hinta 10e/henkilö, vähintään 7 henkilöä/ryhmä, kierroksen kesto noin 1 tunti. Pienempiä ryhmiä sopimuksen mukaan.
 • Halkokummun Kesäteatteri
  Halkokummuntie 24
  77240 Halkokumpu
  Puh. 040 5133483 / Ossi Häkkinen
  teatteri.halkokumpu@gmail.com

  www.halkokummunteatteri.fi
  www.facebook.com/Halkokummunteatteri
  Halkokummun Harrastajateatteri toimii entisen Toikkalan kyläkoulun pihapiirissä. Halkokumpulaiset aloittivat teatteritoiminnan puolivakavissaan jo vuonna 1989. Ensimmäiset esitykset pidettiin Varvalissa ja välillä näytöksiä pidettiin Laitisten maatilan pihapiirissä. Sittemmin esityspaikaksi juurrutettiin Toikkalan kyläkoulun (nykyisin Kumputalo) piha-alue. Katsojamäärien kasvaessa vuosituhannen vaihteessa koulun pihalle rakennettiin näyttämölava ja 350-paikkainen kiinteä katsomo.
  Ensi-ilta pidetään joka vuosi jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan juhannuspäivänä.
 • Iran Farmi
  Kumpusentie 812
  77520 Haapakoski
  Puh. 0400 671260
  www.iranfarmi.fi
  Iran Farmi on pieni kotieläinpiha Haapakoskella noin 25 kilometriä Pieksämäen keskustasta. Pihan erikoisuus ovat porot ja erilaiset linnut. Farmilla asustaa pieni porotokka: hirvas Petteri eli Petu, vaatimia ja vasoja. Vasat syntyvät touko-kesäkuussa ja niiden kasvua pääsee seuraamaan pitkin kesää.
  Pihassa on myös monenlaisia lintuja: ankkoja neljää eri rotua, kymmenen kanarotua, fasaaneja, helmikanoja, hanhia ja riikinkukkoja! Kevään ja kesän aikana kuoriutuu ankan- ja kananpoikasia, joita vierailijat pääsevät näkemään kelien lämmettyä. Farmilla pienet vieraat voivat myös syöttää ja silitellä kaneja niiden omassa aitauksessa omenapuun katveessa. Farmi on eläinten koti ympäri vuoden. Siksi tutustumiskierrokset tehdään aina ohjatusti, jolloin vieraat saavat tietoa eläimistä ja voivat kysellä niistä.
  Iran Farmi avaa ovensa kauteen toukokuun alusta. Yleisöpäivät ohjatuille ryhmille klo 13 ja 15 ovat keskiviikot ja sunnuntait. Ennakkoilmoittautuminen ryhmiin facebook-sivulta tai puhelimitse edeltävänä päivänä. Tarkemmat ohjeet www.iranfarmi.fi tai Iran Farmin Facebook-sivulta.
 • Motopark Raceway
  Motoparkintie 62
  77330 Virtasalmi
  Puh. 044 278 0088
  Majoitusvaraukset: tapio.nevala@motopark.fi
  www.motopark.fi
  Hällinmäellä, Virtasalmella n. 35 km Pieksämäen keskustasta. Avoinna vapusta syyskuun loppuun. 22 kpl kesäasuttavia leirintämajoja, joihin mahtuu majoittumaan max 6 henkeä. Majoissa on jääkaapit ja lämmitys. Löytyy myös 2 ja 4 hengen huoneita sekä teltta- ja asuntovaunupaikkoja.
 • NatureMagics Oy
  Puh. 040 545 4422 / Riitta Järvisalo
  riitta@naturemagics.fi
  www.naturemagics.fi/
  www.facebook.com/NatureMagics
  Luontoaiheisia palveluita ryhmille helposti ja luotettavasti räätälöiden toiveitten mukaan. Ohjatut luontoretket Pieksämäen VedenjakajaReitistölle, missä voi tutustua luontoon, kasveihin ja eläimiin pintaa syvemmältä. Luontoretkiin kuuluu nokipannukahvi tai -tee.
  Kiinnostavatko villiyrtit? Opettele tunnistamaan yleisimpiä syötäviä kasveja, joista voi tehdä maukasta ruokaa.
  Onko Pakohuone-peli juttunne? Entä jos kokisitte samalla periaatteella toteutetun mysteerin ratkaisemisen luonnossa.
  Miten olisi leikkimielinen visailu luototietämyksestä joko rastien muodossa tai etsimällä luonnossa piileskelevät eläimet. Luonto antaa oivallisen paikan myös rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen ohjattuna retkenä joko rummun kanssa tai ilman.
  Mahdollista kokeilla ohjattuna luonnon hoitavia kasveja puhdistussaunan muodossa. Eksoottisen kokemuksen yöpymiseen tarjoaa hevostallissa yöpyminen. Opastusta muihinkin aktiviteetteihin. Perinteisiä hoitomuotoja mm. kuppaus ja kalevalainen jäsenkorjaus. NatureMagics Oy on sitoutunut noudattamaan Green Care Finlandin eettisiä ohjeita.
 • NoeNoo ulkoilmateatteri / Ilmatar Instituutti
  Kesällä: Sepäntie 30, 77330 Virtasalmi
  Puh. 040 579 2178 / Sirkku M. Sky Hiltunen (Dr.Sky) FT, KT
  info@ilmatarinstiruutti.org
  www.ilmatarinstituutti.org
  Talvisin: Beyond Mask Expression (BME)
  327 ”S” St. NE, Suite A, Washington, DC, 20002 USA
 • Nostalgiset höyryjunamatkat
  Lisätietoja höyryveturiajeluista ja tilausajoista:
  Esko Hirvonen 040 571 0891, esko.hirvonen@pp.inet.fi
  tai Pieksämäen Höyryveturiyhdistyksen kotisivuilta: www.pmk-hoyryveturiyhdistys.fi
  Säävaraus: Liikennöintialueen metsäpalovaroitus voi rajoittaa liikennöintiä.
 • Partaharjukeskus
  Partaharjuntie 361
  76280 Partaharju
  Puh. 044 725 4124
  myynti@partaharjukeskus.fi
  www.partaharjukeskus.fi
  www.facebook.com/Partaharjukeskus
  Partaharjukeskus tarjoaa majoitus-, ruoka-, koulutus- ja kokouspalveluja Salvosjärven rannassa 6 km Pieksämäen keskustasta. Majoitusta löytyy kesähotellista ja eritasoisista vuokramökeistä reilulle 200 henkilölle. Tilausravintolana toimivan keittiön vahvuutena elämys-, erä- ja luontoruokailut. Kahdeksan kokoustilaa 10-130 henkilölle (luokkahuoneita, saleja). Tarjoilut tilauksesta. Monipuolisia ohjelmapaketteja kokousväelle, työyhteisöporukoille ja muille juhlavieraille ryhmien toiveiden ja tarpeiden mukaan.
 • Partaharjun Kesäteatteri
  www.facebook.com/PartaharjunKesateatteri
  Partaharjun Kesäteatteri toimii luonnonkauniin Partaharjun rinteessä Pieksämäellä, Salvosen rannalla, suurella iltanuotiopaikalla. Ryhmä tuottaa tasokasta kesäteatteria laatuviihteen ystäville.
 • Pieksämäen Kanoottiseura ry.
  Melamestari 040 503 8324 (1.5.-30.9.)
  www.kanoottiseura.fi
  Kanootinvuokrausta, ohjattuja melontaretkiä, melontakursseja.
 • Ruuhilammen kyläyhdistys ry
  Koivurannantie 76
  77570 Jäppilä
  Puh. 0400 246 695 / Eelis Kolehmainen
  eelis.kolehmainen@surffi.fi
  www.ruuhilampi.fi
  Lava on pyörillä varustettu ja helposti siirrettävä. Reunat taittuvat ylös, jolloin lava voidaan traktorin vetämänä kuljettaa paikasta toiseen. Lavan rakenteena on teräsrunko, lattia on sileäpintaista filmivaneria. Keskiosalla on kiinteä palahuopakate ja reunoilla pressukate. Lavan mitoitukset: tanssilattia avattuna 7,4 x 6,0 m, 44,4 m2, lisäksi orkesterikoroke 3,7 x 2,9 m, 10,7 m2. Lisätietoja, vuokraushinnasto ja kuvia lavasta kotisivuilla.
 • Sagatrail
  Puh. 050 401 7621
  sagatrailfi@gmail.com
  Instagram: @sagatrailfi
  Facebook Sagatrail
  Ohjattuja retkiä lähinnä Pieksämäen alueella, Vedenjakajareitistölle patikoiden, hiihtäen tai maastopyöräillen. Retkien pituus sovittavissa, myös erityisryhmät. Autan tarvittaessa maastopyörän vuokrauksessa.
 • Savon Erämaa
  Ahvenisentie 615
  78850 Varkaus
  Puh. 050 559 8145
  era.kehus@eramaa.net
  Retkiä sopimuksen mukaan (mm. luonto, lintu, patikka, hiihto, moottorikelkka, metsästys, kalastus, melonta), varuste- (vaatteet, sukset, aseet ym.) sekä ruoka-, opas- ja karttapalveluja.
 • SeastarEvents Oy
  Marjo ja Vesa Meritähti
  Puh. 0500 472 431, 040 5488 431
  info@seastarevents.fi
  www.seastarevents.fi
  Facebook / SeastarEvents Oy
  Olemme yritys- ja yksityisasiakkaita palveleva, Etelä- ja Pohjois-Savossa toimiva tapahtuma- ja ohjelmapalveluja tuottava yritys. Järjestämme oheisohjelmaa erilaisiin tapahtumiin, illanviettoihin ja virkistyspäiviin. Pieksämäellä mm. Vedenjakajareitistöllä toteutamme ohjattuja luonto-, kalastus- ja melontaretkiä, talvisaikaan lumikenkäretkiä sekä pilkkitapahtumia. Palvelemme myös erityisryhmiä. Kuvia retkistä ja tapahtumista löydät yrityksemme Facebook-sivulta.Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä Teille sopiva kokonaisuus.
 • Teittilän Talli
  Vilhulantie 360
  76850 Naarajärvi
  Puh. 040 733 3205
  teittila@pp.inet.fi
  www.teittilantalli.com
  Teittilän talli on lämminhenkinen, kauniissa maalaismiljöössä sijaitseva Suomen ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu. Matkaa Pieksämäen keskustaan 8 km ja Naarajärven taajamaan 3 km. Talli koostuu ratsastuskoulupuolesta, kahdesta ponipihatosta sekä uudesta tyylikkäästä kymmenpaikkaisesta yksityishevostallista. Ratsastuskouluasiakkaiden ja yksityisratsastajien käytössä on tilava ja viihtyisä 24m x 55m maneesi, jossa on katsomo 300 henkilölle, sekä lämmin maneesikahvio. Asiakkaiden käytössä on myös kaksi valaistua ulkokenttää, hyvät maastot, monipuoliset maastoesteet sekä hevosten uittopaikka n. 600 metrin päässä. Maastorataa uudistetaan jatkuvasti – nyt radallamme on jo useampia erilaisia hautoja, alashyppyjä, sekä vesieste.
  Teittilän talli tarjoaa normaalien ratsastustuntien lisäksi ratsastusta erityisryhmille, kesäleirejä, kotaretkiä, kärry- ja rekiajeluja yms.
 • UNLOCKED – PAKOHUONE
  Elämyksellinen live escaperoom -pakohuonepeli on rantautunut myös Pieksämäellä. Paikalliseen historiaan linkittyvä taustakertomus johdattaa pelaajat seikkailuun, jossa tarkoituksena on edetä lukitussa huoneessa ongelmia ratkaisten ja paeta määräajassa.
  Eletään vuotta 1943. Pieksämäen Naarajärvelle on jatkosodan aikana, kesällä -41, perustettu sotavankeja varten yksi Suomen suurimmista vankileireistä, järjestelyleiri nro 2. Leirin komentajana toimii eversti-luutnantti A. Nystedt. Huhujen mukaan hänellä on aikomus auttaa vihollista massiivisessa iskussa, jonka avulla lamautetaan Suomen puolustuksen rautateitse tapahtuva muonitus-, varuste- ja sotavälinehuolto. Olette tunkeutuneet luvatta komentajan työhuoneeseen, josta etsitte todisteita sabotaasiin liittyen. Teillä on tunti aikaa toimintaan, mutta löytyykö todisteita ja onko tämä kuitenkaan koko totuus?
  Tule siis mukaan seikkailuun ja ota itse selvää…
  Lisätiedot ja varaukset
  www.aarrekampus.com/pakohuone
  Kesto n. 60 min. Ikäsuositus +15 v. Suositeltu ryhmäkoko huoneessa 2-5 hlöä.
 • Urheilu Tenhunen Ky
  Keskuskatu 7
  76100 Pieksämäki
  Puh. 0440 228595
  urheilu.tenhunen@surffi.fi
  www.urheilutenhunen.fi
  Polkupyörien vuokrausta.
 • XSTREAMS
  Kangaskatu 2, 2. krs
  76100 Pieksämäki
  info@xstreams.fi
  www.xstreams.fi
  Xstreams tarjoaa retkiä seuraavilla melontareiteillä:
  Naarajoki 1-7 päivää (Pieksämäeltä Kangasniemelle)
  Majavareitti 1-3 päivää (Pieksämäellä)
  Oravareitti 1-5 päivää (Pieksämäellä)
  Suihkulanjoki 1-5 päivää (Jäppilästä Saimaalle)
  Koitajoki 2-6 päivää (Karjalassa)
 • Ilmatar Instituutin NeoNoo ulkoilmateatteri on luotu muinaiskulttuurien ja esitystaiteiden kansainväliseksi kohtauspaikaksi.

Mietitkö ohjelmaa kesäjuhliin, loman piristykseksi tai ystävien tai sukulaisten vierailulle? Ohjattu kalastusretki? Ratsastusta? Haluatko juhlistaa tapahtumaasi komealla ilotulituksella? Kesäteatteria vaiko jotakin aivan uutta, vaikkapa hurmaava NeoNoo ulkoilmateatteri Virtasalmella? Pieksämäeltä löydät kaikkea tätä ammattitaidolla toteutettuna. Saat unohtumattomia hetkiä ja retkiä, joita voi muistella pitkään.
Huom! Melojat: Naarajoen melontareittikarttaan voit tulostaa tästä päivitetyt
* palveluseloste
* reittiseloste

 • Akkain Jahti ry
  Puh. 0500 648 246 / Tiina Paananen
  akkainjahti@gmail.com
  www.akkainjahti.net
  Akkain Jahti on vain naisille tarkoitettu vuosittain marraskuussa järjestettävä hirvenmetsästystapahtuma Jäppilässä. Jahti- ja koulutuspäiville kokoontuu yleensä kymmeniä naisia. Myös muita jahtitapahtumia tarjolla.
 • Dörte Leupold-Törrönen
  Tahintie 14 A 4
  76100 Pieksämäki
  Puh. 0440 479 034
  dorte.leupold@pp1.inet.fi
  Opastus-, tulkkaus- ja käännöspalvelut suomeksi, saksaksi, englanniksi, ranskaksi sekä espanjaksi. Erikoisosaamista mm. tulkkaukset metsästysretkille.
 • Eränavigator T:mi Suomen Tuotekehitys I. Vauhkonen
  Lamminmäentie 376
  76780 Lamminmäki
  Puh. 044 503 1544 / Ilkka Vauhkonen
  ile.vauhkonen@luukku.com
  Puh. 0400 481 791 / Reijo Linden
  reijo.linden@mbnet.fi
  Järjestämme turvallisen ja näyttävän ilotulitusnäytöksen, jos yrityksenne avajaiset, vuosipäivät, pikkujoulut, urheilukilpailut tai muu tapahtuma tarvitsee finaalin, mistä se muistetaan vuosien päästä. Ilotulitus suunnitellaan tapahtumapaikan ja juhlan teeman mukaan asiakkaan toiveita noudattaen. Hankimme tarvittavat luvat ja hoidamme näytöksen avaimet käteen -periaatteella. Luvan järjestely kannattaa varata aikaa reilu viikko.
 • Haapakosken Ruukki
  Haapakoskentie 506
  77520 Haapakoski
  Ruukkikierroksille aikavaraukset:
  0400 282 906/ Jari Väänänen
  https://www.facebook.com/haapakoskenruukki/
  Pieksämäen ja Suonenjoen rajalla, Haapakosken kylässä, sijaiseva vuonna 1842 perustettu Haapakosken järvimalmiruukki on historiallisesti, rakennushistoriallisesti ja ympäristöltään arvokas ja valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö.  Ruukki on mielenkiintoinen esimerkki Suomen teollistumisen alkuajoilta. Ruukin erikoisuutena on, että  laitokset sisältävät harvinaisen paljon esineitä ja laitteita tuotannon ajoilta. Ajan kerroksellisuus on hyvin nähtävissä, tunnelma on kuin työt olisivat päättyneet eilen ja aika olisi pysähtynyt.
  Ruukki on nykyisin yksityisomistuksessa ja siihen pääsee tutustumaan ryhmille järjestettävillä opastetuilla kierroksilla. Hinta 10e/henkilö, vähintään 7 henkilöä/ryhmä, kierroksen kesto noin 1 tunti. Pienempiä ryhmiä sopimuksen mukaan.
 • Halkokummun Kesäteatteri
  Halkokummuntie 24
  77240 Halkokumpu
  Puh. 040 5133483 / Ossi Häkkinen
  teatteri.halkokumpu@gmail.com

  www.halkokummunteatteri.fi
  www.facebook.com/Halkokummunteatteri
  Halkokummun Harrastajateatteri toimii entisen Toikkalan kyläkoulun pihapiirissä. Halkokumpulaiset aloittivat teatteritoiminnan puolivakavissaan jo vuonna 1989. Ensimmäiset esitykset pidettiin Varvalissa ja välillä näytöksiä pidettiin Laitisten maatilan pihapiirissä. Sittemmin esityspaikaksi juurrutettiin Toikkalan kyläkoulun (nykyisin Kumputalo) piha-alue. Katsojamäärien kasvaessa vuosituhannen vaihteessa koulun pihalle rakennettiin näyttämölava ja 350-paikkainen kiinteä katsomo.
  Ensi-ilta pidetään joka vuosi jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan juhannuspäivänä.
 • Iran Farmi
  Kumpusentie 812
  77520 Haapakoski
  Puh. 0400 671260
  www.iranfarmi.fi
  Iran Farmi on pieni kotieläinpiha Haapakoskella noin 25 kilometriä Pieksämäen keskustasta. Pihan erikoisuus ovat porot ja erilaiset linnut. Farmilla asustaa pieni porotokka: hirvas Petteri eli Petu, vaatimia ja vasoja. Vasat syntyvät touko-kesäkuussa ja niiden kasvua pääsee seuraamaan pitkin kesää.
  Pihassa on myös monenlaisia lintuja: ankkoja neljää eri rotua, kymmenen kanarotua, fasaaneja, helmikanoja, hanhia ja riikinkukkoja! Kevään ja kesän aikana kuoriutuu ankan- ja kananpoikasia, joita vierailijat pääsevät näkemään kelien lämmettyä. Farmilla pienet vieraat voivat myös syöttää ja silitellä kaneja niiden omassa aitauksessa omenapuun katveessa. Farmi on eläinten koti ympäri vuoden. Siksi tutustumiskierrokset tehdään aina ohjatusti, jolloin vieraat saavat tietoa eläimistä ja voivat kysellä niistä.
  Iran Farmi avaa ovensa kauteen toukokuun alusta. Yleisöpäivät ohjatuille ryhmille klo 13 ja 15 ovat keskiviikot ja sunnuntait. Ennakkoilmoittautuminen ryhmiin facebook-sivulta tai puhelimitse edeltävänä päivänä. Tarkemmat ohjeet www.iranfarmi.fi tai Iran Farmin Facebook-sivulta.
 • Mikon Torppa ja Kota
  Nevakatu 17
  76120 Pieksämäki
  Puh. 0500 340 688 / Mikko Heiskanen
 • Mopulentäjät 88 ry
  Metsämiehentie 56
  76100 Pieksämäki
  Puh. 050 597 4145 / Koulutuspäällikkö Andras Fonagy
  andras.fonagy@fanin.inet.fi
  Esittelylennot purjelentokoneella opettajan kanssa Naarajärven lentokentältä lähtien.
 • Motopark Raceway
  Motoparkintie 62
  77330 Virtasalmi
  Puh. 044 278 0088
  Majoitusvaraukset: tapio.nevala@motopark.fi
  www.motopark.fi
  Hällinmäellä, Virtasalmella n. 35 km Pieksämäen keskustasta. Avoinna vapusta syyskuun loppuun. 22 kpl kesäasuttavia leirintämajoja, joihin mahtuu majoittumaan max 6 henkeä. Majoissa on jääkaapit ja lämmitys. Löytyy myös 2 ja 4 hengen huoneita sekä teltta- ja asuntovaunupaikkoja.
 • NatureMagics Oy
  Puh. 040 545 4422 / Riitta Järvisalo
  riitta@naturemagics.fi
  www.naturemagics.fi/
  www.facebook.com/NatureMagics
  Luontoaiheisia palveluita ryhmille helposti ja luotettavasti räätälöiden toiveitten mukaan. Ohjatut luontoretket Pieksämäen VedenjakajaReitistölle, missä voi tutustua luontoon, kasveihin ja eläimiin pintaa syvemmältä. Luontoretkiin kuuluu nokipannukahvi tai -tee.
  Kiinnostavatko villiyrtit? Opettele tunnistamaan yleisimpiä syötäviä kasveja, joista voi tehdä maukasta ruokaa.
  Onko Pakohuone-peli juttunne? Entä jos kokisitte samalla periaatteella toteutetun mysteerin ratkaisemisen luonnossa.
  Miten olisi leikkimielinen visailu luototietämyksestä joko rastien muodossa tai etsimällä luonnossa piileskelevät eläimet. Luonto antaa oivallisen paikan myös rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen ohjattuna retkenä joko rummun kanssa tai ilman.
  Mahdollista kokeilla ohjattuna luonnon hoitavia kasveja puhdistussaunan muodossa. Eksoottisen kokemuksen yöpymiseen tarjoaa hevostallissa yöpyminen. Opastusta muihinkin aktiviteetteihin. Perinteisiä hoitomuotoja mm. kuppaus ja kalevalainen jäsenkorjaus. NatureMagics Oy on sitoutunut noudattamaan Green Care Finlandin eettisiä ohjeita.
 • NoeNoo ulkoilmateatteri / Ilmatar Instituutti
  Kesällä: Sepäntie 30, 77330 Virtasalmi
  Puh. 040 579 2178 / Sirkku M. Sky Hiltunen (Dr.Sky) FT, KT
  info@ilmatarinstiruutti.org
  www.ilmatarinstituutti.org
  Talvisin: Beyond Mask Expression (BME)
  327 ”S” St. NE, Suite A, Washington, DC, 20002 USA
 • Nostalgiset höyryjunamatkat
  Lisätietoja höyryveturiajeluista ja tilausajoista:
  Esko Hirvonen 040 571 0891, esko.hirvonen@pp.inet.fi
  tai Pieksämäen Höyryveturiyhdistyksen kotisivuilta: www.pmk-hoyryveturiyhdistys.fi
  Säävaraus: Liikennöintialueen metsäpalovaroitus voi rajoittaa liikennöintiä.
 • Partaharju
  Partaharjuntie 361
  76280 Partaharju
  Puh. 044 725 4124
  partaharju@partaharju.info
  www.partaharju.info
  www.facebook.com/Partaharjuntoimintakeskus
  Partaharju tarjoaa majoitus-, ruoka-, koulutus- ja kokouspalveluja Salvosjärven rannassa 6 km Pieksämäen keskustasta. Majoitusta löytyy kesähotellista ja eritasoisista vuokramökeistä kaikkiaan noin 160 henkilölle. Tilausravintolana toimivan keittiön vahvuutena elämys-, erä- ja luontoruokailut. Kahdeksan kokoustilaa 10-130 henkilölle (luokkahuoneita, saleja). Tarjoilut tilauksesta. Monipuolisia ohjelmapaketteja kokousväelle, työyhteisöporukoille ja muille juhlavieraille ryhmien toiveiden ja tarpeiden mukaan.
 • Partaharjun Kesäteatteri
  www.facebook.com/PartaharjunKesateatteri
  Partaharjun Kesäteatteri toimii luonnonkauniin Partaharjun rinteessä Pieksämäellä, Salvosen rannalla, suurella iltanuotiopaikalla. Ryhmä tuottaa tasokasta kesäteatteria laatuviihteen ystäville.
 • Pieksämäen Kanoottiseura ry.
  Melamestari 040 503 8324 (1.5.-30.9.)
  www.kanoottiseura.fi
  Kanootinvuokrausta, ohjattuja melontaretkiä, melontakursseja.
  Huom! Jo olemassa olevaan Naarajoen melontareittikartta, voit tulostaa tästä liitteet
  * palveluseloste
  * reittiseloste
 • Ruuhilammen kyläyhdistys ry
  Koivurannantie 76
  77570 Jäppilä
  Puh. 0400 246 695 / Eelis Kolehmainen
  eelis.kolehmainen@surffi.fi
  www.ruuhilampi.fi
  Lava on pyörillä varustettu ja helposti siirrettävä. Reunat taittuvat ylös, jolloin lava voidaan traktorin vetämänä kuljettaa paikasta toiseen. Lavan rakenteena on teräsrunko, lattia on sileäpintaista filmivaneria. Keskiosalla on kiinteä palahuopakate ja reunoilla pressukate. Lavan mitoitukset: tanssilattia avattuna 7,4 x 6,0 m, 44,4 m2, lisäksi orkesterikoroke 3,7 x 2,9 m, 10,7 m2.
  Lisätietoja, vuokraushinnasto ja kuvia lavasta kotisivuilla.
 • Satu Oksanen/ Sagatrail
  Puh. 050 401 7621
  sagatrailfi@gmail.com
  Instagram: @sagatrailfi
  Facebook Sagatrail
  Ohjattuja retkiä lähinnä Pieksämäen alueella, Vedenjakajareitistölle patikoiden, hiihtäen tai maastopyöräillen. Retkien pituus sovittavissa, myös erityisryhmät. Autan tarvittaessa maastopyörän vuokrauksessa.
 • Savon Erämaa
  Ahvenisentie 615
  78850 Varkaus
  Puh. 050 559 8145
  era.kehus@eramaa.net
  Retkiä sopimuksen mukaan (mm. luonto, lintu, patikka, hiihto, moottorikelkka, metsästys, kalastus, melonta), varuste- (vaatteet, sukset, aseet ym.) sekä ruoka-, opas- ja karttapalveluja.
 • SeastarEvents Oy
  Marjo ja Vesa Meritähti
  Puh. 0500 472 431, 040 5488 431
  info@seastarevents.fi
  Facebook / SeastarEvents Oy
  Olemme yritys- ja yksityisasiakkaita palveleva, Etelä- ja Pohjois-Savossa toimiva tapahtuma- ja ohjelmapalveluja tuottava yritys. Järjestämme oheisohjelmaa erilaisiin tapahtumiin, illanviettoihin ja virkistyspäiviin. Pieksämäellä mm. Vedenjakajareitistöllä toteutamme ohjattuja luonto-, kalastus- ja melontaretkiä, talvisaikaan lumikenkäretkiä sekä pilkkitapahtumia. Palvelemme myös erityisryhmiä. Kuvia retkistä ja tapahtumista löydät yrityksemme Facebook-sivulta.Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä Teille sopiva kokonaisuus.
 • Teatterituotannot.fi
  Adele 2000 Company Oy
  Talvilahdentie 161
  77520 Haapakoski
  Puh. 050 3721402
  Teatteri ja tapahtumatuotannot: teatterituotannot@gmail.com
  www.teatterituotannot.fi
  Teatterituotannot on Haapakoskelta käsin toimiva, tapahtumatuotantoihin erikoistunut yritys. Sen toiminta on valtakunnallista ja keskittyy teatteri- ja konserttituotantoihin. Teatterituotannot.fi tarjoaa myös teatterin B2B-palveluja, kuten ohjauksia, lavastuksia ja käsikirjoittamista sekä tapahtumien markkinointikonseptien laatimista vuosien kokemuksella. Teatterituotannot.fi tarjoaa myös voice over -palveluja suunnittelemalla (käsikirjoitukset) ja toteuttamalla (speakerit, äänitykset, miksaukset) äänimainontaa ja muita voice over – piiriin kuuluvia toimintoja.
 • Teittilän Talli
  Vilhulantie 360
  76850 Naarajärvi
  Puh. 040 733 3205
  teittila@pp.inet.fi
  www.teittilantalli.com
  Teittilän talli on lämminhenkinen, kauniissa maalaismiljöössä sijaitseva Suomen ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu. Matkaa Pieksämäen keskustaan 8 km ja Naarajärven taajamaan 3 km. Talli koostuu ratsastuskoulupuolesta, kahdesta ponipihatosta sekä uudesta tyylikkäästä kymmenpaikkaisesta yksityishevostallista. Ratsastuskouluasiakkaiden ja yksityisratsastajien käytössä on tilava ja viihtyisä 24m x 55m maneesi, jossa on katsomo 300 henkilölle, sekä lämmin maneesikahvio. Asiakkaiden käytössä on myös kaksi valaistua ulkokenttää, hyvät maastot, monipuoliset maastoesteet sekä hevosten uittopaikka n. 600 metrin päässä. Maastorataa uudistetaan jatkuvasti – nyt radallamme on jo useampia erilaisia hautoja, alashyppyjä, sekä vesieste.
  Teittilän talli tarjoaa normaalien ratsastustuntien lisäksi ratsastusta erityisryhmille, kesäleirejä, kotaretkiä, kärry- ja rekiajeluja yms.
 • Tmi M. Salmi
  Matinmäentie 90
  76940 Nenonpelto
  Puh. 050 403 0040
  matti-salmi@hotmail.com
  Pitopalvelu (myös mökki- ja eräolosuhteissa), erä- ja liikuntaopastukset ja ohjelmat.
 • UNLOCKED – PAKOHUONE
  Elämyksellinen live escaperoom -pakohuonepeli on rantautunut myös Pieksämäellä. Paikalliseen historiaan linkittyvä taustakertomus johdattaa pelaajat seikkailuun, jossa tarkoituksena on edetä lukitussa huoneessa ongelmia ratkaisten ja paeta määräajassa.
  Eletään vuotta 1943. Pieksämäen Naarajärvelle on jatkosodan aikana, kesällä -41, perustettu sotavankeja varten yksi Suomen suurimmista vankileireistä, järjestelyleiri nro 2. Leirin komentajana toimii eversti-luutnantti A. Nystedt. Huhujen mukaan hänellä on aikomus auttaa vihollista massiivisessa iskussa, jonka avulla lamautetaan Suomen puolustuksen rautateitse tapahtuva muonitus-, varuste- ja sotavälinehuolto. Olette tunkeutuneet luvatta komentajan työhuoneeseen, josta etsitte todisteita sabotaasiin liittyen. Teillä on tunti aikaa toimintaan, mutta löytyykö todisteita ja onko tämä kuitenkaan koko totuus?
  Tule siis mukaan seikkailuun ja ota itse selvää…
  Lisätiedot ja varaukset
  www.aarrekampus.com/pakohuone
  Kesto n. 60 min. Ikäsuositus +15 v. Suositeltu ryhmäkoko huoneessa 2-5 hlöä.
 • Urheilu Tenhunen Ky
  Keskuskatu 7
  76100 Pieksämäki
  Puh. 0440 228595
  urheilu.tenhunen@surffi.fi
  www.urheilutenhunen.fi
  Polkupyörien vuokrausta.
 • XSTREAMS
  Kangaskatu 2, 2. krs
  76100 Pieksämäki
  info@xstreams.fi
  www.xstreams.fi
  Xstreams tarjoaa retkiä seuraavilla melontareiteillä:
  Naarajoki 1-7 päivää (Pieksämäeltä Kangasniemelle)
  Majavareitti 1-3 päivää (Pieksämäellä)
  Oravareitti 1-5 päivää (Pieksämäellä)
  Suihkulanjoki 1-5 päivää (Jäppilästä Saimaalle)
  Koitajoki 2-6 päivää (Karjalassa)
 • Ilmatar Instituutin NeoNoo ulkoilmateatteri on luotu muinaiskulttuurien ja esitystaiteiden kansainväliseksi kohtauspaikaksi.

Mietitkö ohjelmaa kesäjuhliin, loman piristykseksi tai ystävien tai sukulaisten vierailulle? Ohjattu kalastusretki? Ratsastusta? Haluatko juhlistaa tapahtumaasi komealla ilotulituksella? Kesäteatteria vaiko jotakin aivan uutta, vaikkapa hurmaava NeoNoo ulkoilmateatteri Virtasalmella? Pieksämäeltä löydät kaikkea tätä ammattitaidolla toteutettuna. Saat unohtumattomia hetkiä ja retkiä, joita voi muistella pitkään.
Huom! Melojat: Naarajoen melontareittikarttaan voit tulostaa tästä päivitetyt
* palveluseloste
* reittiseloste

 • Akkain Jahti ry
  Puh. 0500 648 246 / Tiina Paananen
  akkainjahti@gmail.com
  www.akkainjahti.net
  Akkain Jahti on vain naisille tarkoitettu vuosittain marraskuussa järjestettävä hirvenmetsästystapahtuma Jäppilässä. Jahti- ja koulutuspäiville kokoontuu yleensä kymmeniä naisia. Myös muita jahtitapahtumia tarjolla.
 • Dörte Leupold-Törrönen
  Tahintie 14 A 4
  76100 Pieksämäki
  Puh. 0440 479 034
  dorte.leupold@pp1.inet.fi
  Opastus-, tulkkaus- ja käännöspalvelut suomeksi, saksaksi, englanniksi, ranskaksi sekä espanjaksi. Erikoisosaamista mm. tulkkaukset metsästysretkille.
 • Eränavigator T:mi Suomen Tuotekehitys I. Vauhkonen
  Lamminmäentie 376
  76780 Lamminmäki
  Puh. 044 503 1544 / Ilkka Vauhkonen
  ile.vauhkonen@luukku.com
  Puh. 0400 481 791 / Reijo Linden
  reijo.linden@mbnet.fi
  Järjestämme turvallisen ja näyttävän ilotulitusnäytöksen, jos yrityksenne avajaiset, vuosipäivät, pikkujoulut, urheilukilpailut tai muu tapahtuma tarvitsee finaalin, mistä se muistetaan vuosien päästä. Ilotulitus suunnitellaan tapahtumapaikan ja juhlan teeman mukaan asiakkaan toiveita noudattaen. Hankimme tarvittavat luvat ja hoidamme näytöksen avaimet käteen -periaatteella. Luvan järjestely kannattaa varata aikaa reilu viikko.
 • Haapakosken Ruukki
  Haapakoskentie 506
  77520 Haapakoski
  Ruukkikierroksille aikavaraukset:
  0400 282 906/ Jari Väänänen
  https://www.facebook.com/haapakoskenruukki/
  Pieksämäen ja Suonenjoen rajalla, Haapakosken kylässä, sijaiseva vuonna 1842 perustettu Haapakosken järvimalmiruukki on historiallisesti, rakennushistoriallisesti ja ympäristöltään arvokas ja valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö.  Ruukki on mielenkiintoinen esimerkki Suomen teollistumisen alkuajoilta. Ruukin erikoisuutena on, että  laitokset sisältävät harvinaisen paljon esineitä ja laitteita tuotannon ajoilta. Ajan kerroksellisuus on hyvin nähtävissä, tunnelma on kuin työt olisivat päättyneet eilen ja aika olisi pysähtynyt.
  Ruukki on nykyisin yksityisomistuksessa ja siihen pääsee tutustumaan ryhmille järjestettävillä opastetuilla kierroksilla. Hinta 10e/henkilö, vähintään 7 henkilöä/ryhmä, kierroksen kesto noin 1 tunti. Pienempiä ryhmiä sopimuksen mukaan.
 • Halkokummun Kesäteatteri
  Halkokummuntie 24
  77240 Halkokumpu
  Puh. 040 5133483 / Ossi Häkkinen
  teatteri.halkokumpu@gmail.com

  www.halkokummunteatteri.fi
  www.facebook.com/Halkokummunteatteri
  Halkokummun Harrastajateatteri toimii entisen Toikkalan kyläkoulun pihapiirissä. Halkokumpulaiset aloittivat teatteritoiminnan puolivakavissaan jo vuonna 1989. Ensimmäiset esitykset pidettiin Varvalissa ja välillä näytöksiä pidettiin Laitisten maatilan pihapiirissä. Sittemmin esityspaikaksi juurrutettiin Toikkalan kyläkoulun (nykyisin Kumputalo) piha-alue. Katsojamäärien kasvaessa vuosituhannen vaihteessa koulun pihalle rakennettiin näyttämölava ja 350-paikkainen kiinteä katsomo.
  Ensi-ilta pidetään joka vuosi jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan juhannuspäivänä.
 • Iran Farmi
  Kumpusentie 812
  77520 Haapakoski
  Puh. 0400 671260
  www.iranfarmi.fi
  Iran Farmi on pieni kotieläinpiha Haapakoskella noin 25 kilometriä Pieksämäen keskustasta. Pihan erikoisuus ovat porot ja erilaiset linnut. Farmilla asustaa pieni porotokka: hirvas Petteri eli Petu, vaatimia ja vasoja. Vasat syntyvät touko-kesäkuussa ja niiden kasvua pääsee seuraamaan pitkin kesää.
  Pihassa on myös monenlaisia lintuja: ankkoja neljää eri rotua, kymmenen kanarotua, fasaaneja, helmikanoja, hanhia ja riikinkukkoja! Kevään ja kesän aikana kuoriutuu ankan- ja kananpoikasia, joita vierailijat pääsevät näkemään kelien lämmettyä. Farmilla pienet vieraat voivat myös syöttää ja silitellä kaneja niiden omassa aitauksessa omenapuun katveessa. Farmi on eläinten koti ympäri vuoden. Siksi tutustumiskierrokset tehdään aina ohjatusti, jolloin vieraat saavat tietoa eläimistä ja voivat kysellä niistä.
  Iran Farmi avaa ovensa kauteen toukokuun alusta. Yleisöpäivät ohjatuille ryhmille klo 13 ja 15 ovat keskiviikot ja sunnuntait. Ennakkoilmoittautuminen ryhmiin facebook-sivulta tai puhelimitse edeltävänä päivänä. Tarkemmat ohjeet www.iranfarmi.fi tai Iran Farmin Facebook-sivulta.
 • Mikon Torppa ja Kota
  Nevakatu 17
  76120 Pieksämäki
  Puh. 0500 340 688 / Mikko Heiskanen
 • Mopulentäjät 88 ry
  Metsämiehentie 56
  76100 Pieksämäki
  Puh. 050 597 4145 / Koulutuspäällikkö Andras Fonagy
  andras.fonagy@fanin.inet.fi
  Esittelylennot purjelentokoneella opettajan kanssa Naarajärven lentokentältä lähtien.
 • Motopark Raceway
  Motoparkintie 62
  77330 Virtasalmi
  Puh. 044 278 0088
  Majoitusvaraukset: tapio.nevala@motopark.fi
  www.motopark.fi
  Hällinmäellä, Virtasalmella n. 35 km Pieksämäen keskustasta. Avoinna vapusta syyskuun loppuun. 22 kpl kesäasuttavia leirintämajoja, joihin mahtuu majoittumaan max 6 henkeä. Majoissa on jääkaapit ja lämmitys. Löytyy myös 2 ja 4 hengen huoneita sekä teltta- ja asuntovaunupaikkoja.
 • NatureMagics Oy
  Puh. 040 545 4422 / Riitta Järvisalo
  riitta@naturemagics.fi
  www.naturemagics.fi/
  www.facebook.com/NatureMagics
  Luontoaiheisia palveluita ryhmille helposti ja luotettavasti räätälöiden toiveitten mukaan. Ohjatut luontoretket Pieksämäen VedenjakajaReitistölle, missä voi tutustua luontoon, kasveihin ja eläimiin pintaa syvemmältä. Luontoretkiin kuuluu nokipannukahvi tai -tee.
  Kiinnostavatko villiyrtit? Opettele tunnistamaan yleisimpiä syötäviä kasveja, joista voi tehdä maukasta ruokaa.
  Onko Pakohuone-peli juttunne? Entä jos kokisitte samalla periaatteella toteutetun mysteerin ratkaisemisen luonnossa.
  Miten olisi leikkimielinen visailu luototietämyksestä joko rastien muodossa tai etsimällä luonnossa piileskelevät eläimet. Luonto antaa oivallisen paikan myös rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen ohjattuna retkenä joko rummun kanssa tai ilman.
  Mahdollista kokeilla ohjattuna luonnon hoitavia kasveja puhdistussaunan muodossa. Eksoottisen kokemuksen yöpymiseen tarjoaa hevostallissa yöpyminen. Opastusta muihinkin aktiviteetteihin. Perinteisiä hoitomuotoja mm. kuppaus ja kalevalainen jäsenkorjaus. NatureMagics Oy on sitoutunut noudattamaan Green Care Finlandin eettisiä ohjeita.
 • NoeNoo ulkoilmateatteri / Ilmatar Instituutti
  Kesällä: Sepäntie 30, 77330 Virtasalmi
  Puh. 040 579 2178 / Sirkku M. Sky Hiltunen (Dr.Sky) FT, KT
  info@ilmatarinstiruutti.org
  www.ilmatarinstituutti.org
  Talvisin: Beyond Mask Expression (BME)
  327 ”S” St. NE, Suite A, Washington, DC, 20002 USA
 • Nostalgiset höyryjunamatkat
  Lisätietoja höyryveturiajeluista ja tilausajoista:
  Esko Hirvonen 040 571 0891, esko.hirvonen@pp.inet.fi
  tai Pieksämäen Höyryveturiyhdistyksen kotisivuilta: www.pmk-hoyryveturiyhdistys.fi
  Säävaraus: Liikennöintialueen metsäpalovaroitus voi rajoittaa liikennöintiä.
 • Partaharju
  Partaharjuntie 361
  76280 Partaharju
  Puh. 044 725 4124
  partaharju@partaharju.info
  www.partaharju.info
  www.facebook.com/Partaharjuntoimintakeskus
  Partaharju tarjoaa majoitus-, ruoka-, koulutus- ja kokouspalveluja Salvosjärven rannassa 6 km Pieksämäen keskustasta. Majoitusta löytyy kesähotellista ja eritasoisista vuokramökeistä kaikkiaan noin 160 henkilölle. Tilausravintolana toimivan keittiön vahvuutena elämys-, erä- ja luontoruokailut. Kahdeksan kokoustilaa 10-130 henkilölle (luokkahuoneita, saleja). Tarjoilut tilauksesta. Monipuolisia ohjelmapaketteja kokousväelle, työyhteisöporukoille ja muille juhlavieraille ryhmien toiveiden ja tarpeiden mukaan.
 • Partaharjun Kesäteatteri
  www.facebook.com/PartaharjunKesateatteri
  Partaharjun Kesäteatteri toimii luonnonkauniin Partaharjun rinteessä Pieksämäellä, Salvosen rannalla, suurella iltanuotiopaikalla. Ryhmä tuottaa tasokasta kesäteatteria laatuviihteen ystäville.
 • Pieksämäen Kanoottiseura ry.
  Melamestari 040 503 8324 (1.5.-30.9.)
  www.kanoottiseura.fi
  Kanootinvuokrausta, ohjattuja melontaretkiä, melontakursseja.
  Huom! Jo olemassa olevaan Naarajoen melontareittikartta, voit tulostaa tästä liitteet
  * palveluseloste
  * reittiseloste
 • Ruuhilammen kyläyhdistys ry
  Koivurannantie 76
  77570 Jäppilä
  Puh. 0400 246 695 / Eelis Kolehmainen
  eelis.kolehmainen@surffi.fi
  www.ruuhilampi.fi
  Lava on pyörillä varustettu ja helposti siirrettävä. Reunat taittuvat ylös, jolloin lava voidaan traktorin vetämänä kuljettaa paikasta toiseen. Lavan rakenteena on teräsrunko, lattia on sileäpintaista filmivaneria. Keskiosalla on kiinteä palahuopakate ja reunoilla pressukate. Lavan mitoitukset: tanssilattia avattuna 7,4 x 6,0 m, 44,4 m2, lisäksi orkesterikoroke 3,7 x 2,9 m, 10,7 m2.
  Lisätietoja, vuokraushinnasto ja kuvia lavasta kotisivuilla.
 • Satu Oksanen/ Sagatrail
  Puh. 050 401 7621
  sagatrailfi@gmail.com
  Instagram: @sagatrailfi
  Facebook Sagatrail
  Ohjattuja retkiä lähinnä Pieksämäen alueella, Vedenjakajareitistölle patikoiden, hiihtäen tai maastopyöräillen. Retkien pituus sovittavissa, myös erityisryhmät. Autan tarvittaessa maastopyörän vuokrauksessa.
 • Savon Erämaa
  Ahvenisentie 615
  78850 Varkaus
  Puh. 050 559 8145
  era.kehus@eramaa.net
  Retkiä sopimuksen mukaan (mm. luonto, lintu, patikka, hiihto, moottorikelkka, metsästys, kalastus, melonta), varuste- (vaatteet, sukset, aseet ym.) sekä ruoka-, opas- ja karttapalveluja.
 • SeastarEvents Oy
  Marjo ja Vesa Meritähti
  Puh. 0500 472 431, 040 5488 431
  info@seastarevents.fi
  Facebook / SeastarEvents Oy
  Olemme yritys- ja yksityisasiakkaita palveleva, Etelä- ja Pohjois-Savossa toimiva tapahtuma- ja ohjelmapalveluja tuottava yritys. Järjestämme oheisohjelmaa erilaisiin tapahtumiin, illanviettoihin ja virkistyspäiviin. Pieksämäellä mm. Vedenjakajareitistöllä toteutamme ohjattuja luonto-, kalastus- ja melontaretkiä, talvisaikaan lumikenkäretkiä sekä pilkkitapahtumia. Palvelemme myös erityisryhmiä. Kuvia retkistä ja tapahtumista löydät yrityksemme Facebook-sivulta.Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä Teille sopiva kokonaisuus.
 • Teatterituotannot.fi
  Adele 2000 Company Oy
  Talvilahdentie 161
  77520 Haapakoski
  Puh. 050 3721402
  Teatteri ja tapahtumatuotannot: teatterituotannot@gmail.com
  www.teatterituotannot.fi
  Teatterituotannot on Haapakoskelta käsin toimiva, tapahtumatuotantoihin erikoistunut yritys. Sen toiminta on valtakunnallista ja keskittyy teatteri- ja konserttituotantoihin. Teatterituotannot.fi tarjoaa myös teatterin B2B-palveluja, kuten ohjauksia, lavastuksia ja käsikirjoittamista sekä tapahtumien markkinointikonseptien laatimista vuosien kokemuksella. Teatterituotannot.fi tarjoaa myös voice over -palveluja suunnittelemalla (käsikirjoitukset) ja toteuttamalla (speakerit, äänitykset, miksaukset) äänimainontaa ja muita voice over – piiriin kuuluvia toimintoja.
 • Teittilän Talli
  Vilhulantie 360
  76850 Naarajärvi
  Puh. 040 733 3205
  teittila@pp.inet.fi
  www.teittilantalli.com
  Teittilän talli on lämminhenkinen, kauniissa maalaismiljöössä sijaitseva Suomen ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu. Matkaa Pieksämäen keskustaan 8 km ja Naarajärven taajamaan 3 km. Talli koostuu ratsastuskoulupuolesta, kahdesta ponipihatosta sekä uudesta tyylikkäästä kymmenpaikkaisesta yksityishevostallista. Ratsastuskouluasiakkaiden ja yksityisratsastajien käytössä on tilava ja viihtyisä 24m x 55m maneesi, jossa on katsomo 300 henkilölle, sekä lämmin maneesikahvio. Asiakkaiden käytössä on myös kaksi valaistua ulkokenttää, hyvät maastot, monipuoliset maastoesteet sekä hevosten uittopaikka n. 600 metrin päässä. Maastorataa uudistetaan jatkuvasti – nyt radallamme on jo useampia erilaisia hautoja, alashyppyjä, sekä vesieste.
  Teittilän talli tarjoaa normaalien ratsastustuntien lisäksi ratsastusta erityisryhmille, kesäleirejä, kotaretkiä, kärry- ja rekiajeluja yms.
 • Tmi M. Salmi
  Matinmäentie 90
  76940 Nenonpelto
  Puh. 050 403 0040
  matti-salmi@hotmail.com
  Pitopalvelu (myös mökki- ja eräolosuhteissa), erä- ja liikuntaopastukset ja ohjelmat.
 • UNLOCKED – PAKOHUONE
  Elämyksellinen live escaperoom -pakohuonepeli on rantautunut myös Pieksämäellä. Paikalliseen historiaan linkittyvä taustakertomus johdattaa pelaajat seikkailuun, jossa tarkoituksena on edetä lukitussa huoneessa ongelmia ratkaisten ja paeta määräajassa.
  Eletään vuotta 1943. Pieksämäen Naarajärvelle on jatkosodan aikana, kesällä -41, perustettu sotavankeja varten yksi Suomen suurimmista vankileireistä, järjestelyleiri nro 2. Leirin komentajana toimii eversti-luutnantti A. Nystedt. Huhujen mukaan hänellä on aikomus auttaa vihollista massiivisessa iskussa, jonka avulla lamautetaan Suomen puolustuksen rautateitse tapahtuva muonitus-, varuste- ja sotavälinehuolto. Olette tunkeutuneet luvatta komentajan työhuoneeseen, josta etsitte todisteita sabotaasiin liittyen. Teillä on tunti aikaa toimintaan, mutta löytyykö todisteita ja onko tämä kuitenkaan koko totuus?
  Tule siis mukaan seikkailuun ja ota itse selvää…
  Lisätiedot ja varaukset
  www.aarrekampus.com/pakohuone
  Kesto n. 60 min. Ikäsuositus +15 v. Suositeltu ryhmäkoko huoneessa 2-5 hlöä.
 • Urheilu Tenhunen Ky
  Keskuskatu 7
  76100 Pieksämäki
  Puh. 0440 228595
  urheilu.tenhunen@surffi.fi
  www.urheilutenhunen.fi
  Polkupyörien vuokrausta.
 • XSTREAMS
  Kangaskatu 2, 2. krs
  76100 Pieksämäki
  info@xstreams.fi
  www.xstreams.fi
  Xstreams tarjoaa retkiä seuraavilla melontareiteillä:
  Naarajoki 1-7 päivää (Pieksämäeltä Kangasniemelle)
  Majavareitti 1-3 päivää (Pieksämäellä)
  Oravareitti 1-5 päivää (Pieksämäellä)
  Suihkulanjoki 1-5 päivää (Jäppilästä Saimaalle)
  Koitajoki 2-6 päivää (Karjalassa)
 • Ilmatar Instituutin NeoNoo ulkoilmateatteri on luotu muinaiskulttuurien ja esitystaiteiden kansainväliseksi kohtauspaikaksi.

Mietitkö ohjelmaa kesäjuhliin, loman piristykseksi tai ystävien tai sukulaisten vierailulle? Ohjattu kalastusretki? Ratsastusta? Haluatko juhlistaa tapahtumaasi komealla ilotulituksella? Kesäteatteria vaiko jotakin aivan uutta, vaikkapa hurmaava NeoNoo ulkoilmateatteri Virtasalmella? Pieksämäeltä löydät kaikkea tätä ammattitaidolla toteutettuna. Saat unohtumattomia hetkiä ja retkiä, joita voi muistella pitkään.
Huom! Melojat: Naarajoen melontareittikarttaan voit tulostaa tästä päivitetyt
* palveluseloste
* reittiseloste

 • Akkain Jahti ry
  Puh. 0500 648 246 / Tiina Paananen
  akkainjahti@gmail.com
  www.akkainjahti.net
  Akkain Jahti on vain naisille tarkoitettu vuosittain marraskuussa järjestettävä hirvenmetsästystapahtuma Jäppilässä. Jahti- ja koulutuspäiville kokoontuu yleensä kymmeniä naisia. Myös muita jahtitapahtumia tarjolla.
 • Dörte Leupold-Törrönen
  Tahintie 14 A 4
  76100 Pieksämäki
  Puh. 0440 479 034
  dorte.leupold@pp1.inet.fi
  Opastus-, tulkkaus- ja käännöspalvelut suomeksi, saksaksi, englanniksi, ranskaksi sekä espanjaksi. Erikoisosaamista mm. tulkkaukset metsästysretkille.
 • Eränavigator T:mi Suomen Tuotekehitys I. Vauhkonen
  Lamminmäentie 376
  76780 Lamminmäki
  Puh. 044 503 1544 / Ilkka Vauhkonen
  ile.vauhkonen@luukku.com
  Puh. 0400 481 791 / Reijo Linden
  reijo.linden@mbnet.fi
  Järjestämme turvallisen ja näyttävän ilotulitusnäytöksen, jos yrityksenne avajaiset, vuosipäivät, pikkujoulut, urheilukilpailut tai muu tapahtuma tarvitsee finaalin, mistä se muistetaan vuosien päästä. Ilotulitus suunnitellaan tapahtumapaikan ja juhlan teeman mukaan asiakkaan toiveita noudattaen. Hankimme tarvittavat luvat ja hoidamme näytöksen avaimet käteen -periaatteella. Luvan järjestely kannattaa varata aikaa reilu viikko.
 • Haapakosken Ruukki
  Haapakoskentie 506
  77520 Haapakoski
  Ruukkikierroksille aikavaraukset:
  0400 282 906/ Jari Väänänen
  https://www.facebook.com/haapakoskenruukki/
  Pieksämäen ja Suonenjoen rajalla, Haapakosken kylässä, sijaiseva vuonna 1842 perustettu Haapakosken järvimalmiruukki on historiallisesti, rakennushistoriallisesti ja ympäristöltään arvokas ja valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö.  Ruukki on mielenkiintoinen esimerkki Suomen teollistumisen alkuajoilta. Ruukin erikoisuutena on, että  laitokset sisältävät harvinaisen paljon esineitä ja laitteita tuotannon ajoilta. Ajan kerroksellisuus on hyvin nähtävissä, tunnelma on kuin työt olisivat päättyneet eilen ja aika olisi pysähtynyt.
  Ruukki on nykyisin yksityisomistuksessa ja siihen pääsee tutustumaan ryhmille järjestettävillä opastetuilla kierroksilla. Hinta 10e/henkilö, vähintään 7 henkilöä/ryhmä, kierroksen kesto noin 1 tunti. Pienempiä ryhmiä sopimuksen mukaan.
 • Halkokummun Kesäteatteri
  Halkokummuntie 24
  77240 Halkokumpu
  Puh. 040 5133483 / Ossi Häkkinen
  teatteri.halkokumpu@gmail.com

  www.halkokummunteatteri.fi
  www.facebook.com/Halkokummunteatteri
  Halkokummun Harrastajateatteri toimii entisen Toikkalan kyläkoulun pihapiirissä. Halkokumpulaiset aloittivat teatteritoiminnan puolivakavissaan jo vuonna 1989. Ensimmäiset esitykset pidettiin Varvalissa ja välillä näytöksiä pidettiin Laitisten maatilan pihapiirissä. Sittemmin esityspaikaksi juurrutettiin Toikkalan kyläkoulun (nykyisin Kumputalo) piha-alue. Katsojamäärien kasvaessa vuosituhannen vaihteessa koulun pihalle rakennettiin näyttämölava ja 350-paikkainen kiinteä katsomo.
  Ensi-ilta pidetään joka vuosi jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan juhannuspäivänä.
 • Iran Farmi
  Kumpusentie 812
  77520 Haapakoski
  Puh. 0400 671260
  www.iranfarmi.fi
  Iran Farmi on pieni kotieläinpiha Haapakoskella noin 25 kilometriä Pieksämäen keskustasta. Pihan erikoisuus ovat porot ja erilaiset linnut. Farmilla asustaa pieni porotokka: hirvas Petteri eli Petu, vaatimia ja vasoja. Vasat syntyvät touko-kesäkuussa ja niiden kasvua pääsee seuraamaan pitkin kesää.
  Pihassa on myös monenlaisia lintuja: ankkoja neljää eri rotua, kymmenen kanarotua, fasaaneja, helmikanoja, hanhia ja riikinkukkoja! Kevään ja kesän aikana kuoriutuu ankan- ja kananpoikasia, joita vierailijat pääsevät näkemään kelien lämmettyä. Farmilla pienet vieraat voivat myös syöttää ja silitellä kaneja niiden omassa aitauksessa omenapuun katveessa. Farmi on eläinten koti ympäri vuoden. Siksi tutustumiskierrokset tehdään aina ohjatusti, jolloin vieraat saavat tietoa eläimistä ja voivat kysellä niistä.
  Iran Farmi avaa ovensa kauteen toukokuun alusta. Yleisöpäivät ohjatuille ryhmille klo 13 ja 15 ovat keskiviikot ja sunnuntait. Ennakkoilmoittautuminen ryhmiin facebook-sivulta tai puhelimitse edeltävänä päivänä. Tarkemmat ohjeet www.iranfarmi.fi tai Iran Farmin Facebook-sivulta.
 • Mikon Torppa ja Kota
  Nevakatu 17
  76120 Pieksämäki
  Puh. 0500 340 688 / Mikko Heiskanen
 • Mopulentäjät 88 ry
  Metsämiehentie 56
  76100 Pieksämäki
  Puh. 050 597 4145 / Koulutuspäällikkö Andras Fonagy
  andras.fonagy@fanin.inet.fi
  Esittelylennot purjelentokoneella opettajan kanssa Naarajärven lentokentältä lähtien.
 • Motopark Raceway
  Motoparkintie 62
  77330 Virtasalmi
  Puh. 044 278 0088
  Majoitusvaraukset: tapio.nevala@motopark.fi
  www.motopark.fi
  Hällinmäellä, Virtasalmella n. 35 km Pieksämäen keskustasta. Avoinna vapusta syyskuun loppuun. 22 kpl kesäasuttavia leirintämajoja, joihin mahtuu majoittumaan max 6 henkeä. Majoissa on jääkaapit ja lämmitys. Löytyy myös 2 ja 4 hengen huoneita sekä teltta- ja asuntovaunupaikkoja.
 • NatureMagics Oy
  Puh. 040 545 4422 / Riitta Järvisalo
  riitta@naturemagics.fi
  www.naturemagics.fi/
  www.facebook.com/NatureMagics
  Luontoaiheisia palveluita ryhmille helposti ja luotettavasti räätälöiden toiveitten mukaan. Ohjatut luontoretket Pieksämäen VedenjakajaReitistölle, missä voi tutustua luontoon, kasveihin ja eläimiin pintaa syvemmältä. Luontoretkiin kuuluu nokipannukahvi tai -tee.
  Kiinnostavatko villiyrtit? Opettele tunnistamaan yleisimpiä syötäviä kasveja, joista voi tehdä maukasta ruokaa.
  Onko Pakohuone-peli juttunne? Entä jos kokisitte samalla periaatteella toteutetun mysteerin ratkaisemisen luonnossa.
  Miten olisi leikkimielinen visailu luototietämyksestä joko rastien muodossa tai etsimällä luonnossa piileskelevät eläimet. Luonto antaa oivallisen paikan myös rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen ohjattuna retkenä joko rummun kanssa tai ilman.
  Mahdollista kokeilla ohjattuna luonnon hoitavia kasveja puhdistussaunan muodossa. Eksoottisen kokemuksen yöpymiseen tarjoaa hevostallissa yöpyminen. Opastusta muihinkin aktiviteetteihin. Perinteisiä hoitomuotoja mm. kuppaus ja kalevalainen jäsenkorjaus. NatureMagics Oy on sitoutunut noudattamaan Green Care Finlandin eettisiä ohjeita.
 • NoeNoo ulkoilmateatteri / Ilmatar Instituutti
  Kesällä: Sepäntie 30, 77330 Virtasalmi
  Puh. 040 579 2178 / Sirkku M. Sky Hiltunen (Dr.Sky) FT, KT
  info@ilmatarinstiruutti.org
  www.ilmatarinstituutti.org
  Talvisin: Beyond Mask Expression (BME)
  327 ”S” St. NE, Suite A, Washington, DC, 20002 USA
 • Nostalgiset höyryjunamatkat
  Lisätietoja höyryveturiajeluista ja tilausajoista:
  Esko Hirvonen 040 571 0891, esko.hirvonen@pp.inet.fi
  tai Pieksämäen Höyryveturiyhdistyksen kotisivuilta: www.pmk-hoyryveturiyhdistys.fi
  Säävaraus: Liikennöintialueen metsäpalovaroitus voi rajoittaa liikennöintiä.
 • Partaharju
  Partaharjuntie 361
  76280 Partaharju
  Puh. 044 725 4124
  partaharju@partaharju.info
  www.partaharju.info
  www.facebook.com/Partaharjuntoimintakeskus
  Partaharju tarjoaa majoitus-, ruoka-, koulutus- ja kokouspalveluja Salvosjärven rannassa 6 km Pieksämäen keskustasta. Majoitusta löytyy kesähotellista ja eritasoisista vuokramökeistä kaikkiaan noin 160 henkilölle. Tilausravintolana toimivan keittiön vahvuutena elämys-, erä- ja luontoruokailut. Kahdeksan kokoustilaa 10-130 henkilölle (luokkahuoneita, saleja). Tarjoilut tilauksesta. Monipuolisia ohjelmapaketteja kokousväelle, työyhteisöporukoille ja muille juhlavieraille ryhmien toiveiden ja tarpeiden mukaan.
 • Partaharjun Kesäteatteri
  www.facebook.com/PartaharjunKesateatteri
  Partaharjun Kesäteatteri toimii luonnonkauniin Partaharjun rinteessä Pieksämäellä, Salvosen rannalla, suurella iltanuotiopaikalla. Ryhmä tuottaa tasokasta kesäteatteria laatuviihteen ystäville.
 • Pieksämäen Kanoottiseura ry.
  Melamestari 040 503 8324 (1.5.-30.9.)
  www.kanoottiseura.fi
  Kanootinvuokrausta, ohjattuja melontaretkiä, melontakursseja.
  Huom! Jo olemassa olevaan Naarajoen melontareittikartta, voit tulostaa tästä liitteet
  * palveluseloste
  * reittiseloste
 • Ruuhilammen kyläyhdistys ry
  Koivurannantie 76
  77570 Jäppilä
  Puh. 0400 246 695 / Eelis Kolehmainen
  eelis.kolehmainen@surffi.fi
  www.ruuhilampi.fi
  Lava on pyörillä varustettu ja helposti siirrettävä. Reunat taittuvat ylös, jolloin lava voidaan traktorin vetämänä kuljettaa paikasta toiseen. Lavan rakenteena on teräsrunko, lattia on sileäpintaista filmivaneria. Keskiosalla on kiinteä palahuopakate ja reunoilla pressukate. Lavan mitoitukset: tanssilattia avattuna 7,4 x 6,0 m, 44,4 m2, lisäksi orkesterikoroke 3,7 x 2,9 m, 10,7 m2.
  Lisätietoja, vuokraushinnasto ja kuvia lavasta kotisivuilla.
 • Satu Oksanen/ Sagatrail
  Puh. 050 401 7621
  sagatrailfi@gmail.com
  Instagram: @sagatrailfi
  Facebook Sagatrail
  Ohjattuja retkiä lähinnä Pieksämäen alueella, Vedenjakajareitistölle patikoiden, hiihtäen tai maastopyöräillen. Retkien pituus sovittavissa, myös erityisryhmät. Autan tarvittaessa maastopyörän vuokrauksessa.
 • Savon Erämaa
  Ahvenisentie 615
  78850 Varkaus
  Puh. 050 559 8145
  era.kehus@eramaa.net
  Retkiä sopimuksen mukaan (mm. luonto, lintu, patikka, hiihto, moottorikelkka, metsästys, kalastus, melonta), varuste- (vaatteet, sukset, aseet ym.) sekä ruoka-, opas- ja karttapalveluja.
 • SeastarEvents Oy
  Marjo ja Vesa Meritähti
  Puh. 0500 472 431, 040 5488 431
  info@seastarevents.fi
  Facebook / SeastarEvents Oy
  Olemme yritys- ja yksityisasiakkaita palveleva, Etelä- ja Pohjois-Savossa toimiva tapahtuma- ja ohjelmapalveluja tuottava yritys. Järjestämme oheisohjelmaa erilaisiin tapahtumiin, illanviettoihin ja virkistyspäiviin. Pieksämäellä mm. Vedenjakajareitistöllä toteutamme ohjattuja luonto-, kalastus- ja melontaretkiä, talvisaikaan lumikenkäretkiä sekä pilkkitapahtumia. Palvelemme myös erityisryhmiä. Kuvia retkistä ja tapahtumista löydät yrityksemme Facebook-sivulta.Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä Teille sopiva kokonaisuus.
 • Teatterituotannot.fi
  Adele 2000 Company Oy
  Talvilahdentie 161
  77520 Haapakoski
  Puh. 050 3721402
  Teatteri ja tapahtumatuotannot: teatterituotannot@gmail.com
  www.teatterituotannot.fi
  Teatterituotannot on Haapakoskelta käsin toimiva, tapahtumatuotantoihin erikoistunut yritys. Sen toiminta on valtakunnallista ja keskittyy teatteri- ja konserttituotantoihin. Teatterituotannot.fi tarjoaa myös teatterin B2B-palveluja, kuten ohjauksia, lavastuksia ja käsikirjoittamista sekä tapahtumien markkinointikonseptien laatimista vuosien kokemuksella. Teatterituotannot.fi tarjoaa myös voice over -palveluja suunnittelemalla (käsikirjoitukset) ja toteuttamalla (speakerit, äänitykset, miksaukset) äänimainontaa ja muita voice over – piiriin kuuluvia toimintoja.
 • Teittilän Talli
  Vilhulantie 360
  76850 Naarajärvi
  Puh. 040 733 3205
  teittila@pp.inet.fi
  www.teittilantalli.com
  Teittilän talli on lämminhenkinen, kauniissa maalaismiljöössä sijaitseva Suomen ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu. Matkaa Pieksämäen keskustaan 8 km ja Naarajärven taajamaan 3 km. Talli koostuu ratsastuskoulupuolesta, kahdesta ponipihatosta sekä uudesta tyylikkäästä kymmenpaikkaisesta yksityishevostallista. Ratsastuskouluasiakkaiden ja yksityisratsastajien käytössä on tilava ja viihtyisä 24m x 55m maneesi, jossa on katsomo 300 henkilölle, sekä lämmin maneesikahvio. Asiakkaiden käytössä on myös kaksi valaistua ulkokenttää, hyvät maastot, monipuoliset maastoesteet sekä hevosten uittopaikka n. 600 metrin päässä. Maastorataa uudistetaan jatkuvasti – nyt radallamme on jo useampia erilaisia hautoja, alashyppyjä, sekä vesieste.
  Teittilän talli tarjoaa normaalien ratsastustuntien lisäksi ratsastusta erityisryhmille, kesäleirejä, kotaretkiä, kärry- ja rekiajeluja yms.
 • Tmi M. Salmi
  Matinmäentie 90
  76940 Nenonpelto
  Puh. 050 403 0040
  matti-salmi@hotmail.com
  Pitopalvelu (myös mökki- ja eräolosuhteissa), erä- ja liikuntaopastukset ja ohjelmat.
 • UNLOCKED – PAKOHUONE
  Elämyksellinen live escaperoom -pakohuonepeli on rantautunut myös Pieksämäellä. Paikalliseen historiaan linkittyvä taustakertomus johdattaa pelaajat seikkailuun, jossa tarkoituksena on edetä lukitussa huoneessa ongelmia ratkaisten ja paeta määräajassa.
  Eletään vuotta 1943. Pieksämäen Naarajärvelle on jatkosodan aikana, kesällä -41, perustettu sotavankeja varten yksi Suomen suurimmista vankileireistä, järjestelyleiri nro 2. Leirin komentajana toimii eversti-luutnantti A. Nystedt. Huhujen mukaan hänellä on aikomus auttaa vihollista massiivisessa iskussa, jonka avulla lamautetaan Suomen puolustuksen rautateitse tapahtuva muonitus-, varuste- ja sotavälinehuolto. Olette tunkeutuneet luvatta komentajan työhuoneeseen, josta etsitte todisteita sabotaasiin liittyen. Teillä on tunti aikaa toimintaan, mutta löytyykö todisteita ja onko tämä kuitenkaan koko totuus?
  Tule siis mukaan seikkailuun ja ota itse selvää…
  Lisätiedot ja varaukset
  www.aarrekampus.com/pakohuone
  Kesto n. 60 min. Ikäsuositus +15 v. Suositeltu ryhmäkoko huoneessa 2-5 hlöä.
 • Urheilu Tenhunen Ky
  Keskuskatu 7
  76100 Pieksämäki
  Puh. 0440 228595
  urheilu.tenhunen@surffi.fi
  www.urheilutenhunen.fi
  Polkupyörien vuokrausta.
 • XSTREAMS
  Kangaskatu 2, 2. krs
  76100 Pieksämäki
  info@xstreams.fi
  www.xstreams.fi
  Xstreams tarjoaa retkiä seuraavilla melontareiteillä:
  Naarajoki 1-7 päivää (Pieksämäeltä Kangasniemelle)
  Majavareitti 1-3 päivää (Pieksämäellä)
  Oravareitti 1-5 päivää (Pieksämäellä)
  Suihkulanjoki 1-5 päivää (Jäppilästä Saimaalle)
  Koitajoki 2-6 päivää (Karjalassa)