Valikko

Luonnonnähtävyydet

 • VedenjakajaReitistö

 

Pieksämäen alue on kuuluisa laajoista drumliini-alueistaan ja järvistään, joita on kokonaista 417 kappaletta. Luonto alueella on monimuotoista ja tarjoaa omatoimiselle matkailijalle oivalliset maastot liikkumiseen ja luontoharrastuksiin. Samoile, melo, kalasta, retkipyöräile, ui tai tarkkaile lintuja; kaikkeen tähän meillä on mahdollisuus. Partaharjussa on valmistunut esteetön luontopolku. Uusista kohteista ja alueen reiteistä löydät tietoa SportPieksämäki -sivustolta.

 • Jäppilän kivikuru Kivikuru on nimensä mukaisesti kivinen kuru geologisessa ruhjevyöhykkeessä ja löytyy esim. Kansalaisen karttapaikasta paikkanimellä Kivikuru, kunta Pieksämäki. Se on jääkauden puhtaaksi huuhtoma kivikkolaakso. Kivikuru sijaitsee itäisen järvi-Suomen maisemamaakunnassa, Savonselän seudun ja  Pohjois-Savon järviseudun vaihettumisvyöhykkeessä. Savonselän seutu tunnetaan soistaan, mutta alueelta löytyviä geologisia kohteita on myös syytä tehdä tunnetuksi. Alue on Etelä-Suomen oloissa harvinaisen laaja louhikko ja siksi koko aluetta kutsutaan Savon Inariksi. Kurussa on hyvä akustiikka ja siellä on järjestetty myös konsertteja.
  Jäppilän kivikuru on yksi Suomen 100 luontohelmeä -kohteista. Vuoden 2017 aikana kohteessa tullaan järjestämään monipuolista toimintaa ja siihen kehotetaan tutustumaan myös omatoimisesti jalkautumalla luontoon. Suomen luonnonsuojeluliitto haluaa olla juhlistamassa 100-vuotiasta Suomea nostamalla nämä 100 luontohelmeä esimerkeiksi siitä, miten kaunista luontoa Suomesta löytyy.
  www.luonnonsuojeluliitto.fi
 • Linnakivi
  Mataramäentie 850
  Mataramäki
  Mataramäessä sijaitsee Suomen toiseksi suurin jääkauden aikainen siirtolohkare.
 • TELEKKÄ -lintulaavu
  Suonteentie
  66790 Suontee
  Puh. 050 558 8017 / Asko Siikanen
  asko.siikanen@tuomiojarvi.fi
  www.tuomiojarvi.fi

  Tuomiojärvi on Etelä-Savon linturikkain järvi ja lintuharrastajan paratiisi. Pieksämäen ja Suonenjoen rajamailla, Oittilan kylällä, sijaitsevan järven rannalla on vierailijoitten käytössä pyöröhirsinen laavu, huoltorakennus sekä lintutorni. Lintutornille pääset pitkospuita myöten ihailemaan lintujen kevät- ja syysmuuttoa. Laavulla mahdollisuus omatoimiseen ateriointiin.

  TELEKKÄ
  TELEKKÄ